βιογραφικό

Ο Λουκάς Μπαρτατίλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Bόλο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (1999-2006) και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MFA) «Τέχνη στο δημόσιο χώρο και νέες καλλιτεχνικές στρατηγικές» στο Πανεπιστήμιο Bauhaus στη Βαϊμάρη, Γερμανία (2008-2010). Το 2009 συμμετείχε στο εργαστήριο Chicago Bauhaus Labs στο School of Art Institute στο Σικάγο, ΗΠΑ. Από το 2014 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Bauhaus.

Από το 2009 κι ως ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Weimar Public συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως «Διευρυμένες Οικολογίες», ΕΜΣΤ, 2009 (επιμελήτρια: Δάφνη Βιτάλη), στο καλλιτεχνικό residency «Home in Crisis» (παράλληλη δραστηριότητα με την Documenta 12, Κάσελ, 2012) και στις παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις του έργου του Ελληνικού περιπτέρου «Κιβωτός: Παλιοί σπόροι για νέες καλλιέργειες» στην 12η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, 2010 (επιμελητές: Φοίβη Γιαννίση και Ζήσης Κοτιώνης). Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορες αστικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στη Βαϊμάρη (KoCA-Inn, 2009), στο Βερολίνο (Kulturpark, 2012) και την Αθήνα (πεδιο_Αγορά, 2014).

Δουλεύοντας στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ τέχνης και αρχιτεκτονικής, εστιάζει το ενδιαφέρον του στο πώς οι ανθρώπινες πρωτοβουλίες μικρής κλίμακας μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αστικού χώρου ενώ δραστηριοποιείται δημιουργικά γύρω από θέματα αστικού πειραματισμού μέσα από συμμετοχικές καλλιτεχνικές πρακτικές που σχετίζονται με το χωρικό και κοινωνικό περιβάλλον της πόλης.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Βερολίνο.


www.loukasbartatilas.com